Vi bygger vår konsultverksamhet på långsiktighet

– både för våra samarbetspartners och konsulter

För att vara attraktiva på arbetsmarknaden och samtidigt addera mervärde till våra kunder har vi valt att se en långsiktighet i alla relationer med våra anställda. Vi satsar därför på individen, den anställda konsulten, i första hand. Vi undviker osäkra anställningsformer och erbjuder istället goda utvecklingsmöjligheter och förmåner. Vi vill att alla ska trivas på arbetsplatsen. De konsulter som arbetar för oss är därför inte matchade mot ett enskilt uppdrag för att just den individen fanns tillgänglig för stunden, utan för att vi är övertygade om att individen är rätt person på rätt plats. Vi vill att varje anställd ska vara med och växa med oss och vara kvar hos oss i flera år. Därför tar vi, som också är ekonomer, endast in personer som vi själva vill ha som anställda snarare än att göra ett snabbt avslut på en affär. På detta vis kan våra uppdragsgivare vara trygga med våra konsulter, som är anställda för ett långsiktigt perspektiv istället för att endast vara "gångbara" eller "tillräckligt bra" för ett uppdrag.

 

 

VAD SÖKER VI I VÅRA ANSTÄLLDA KONSULTER?

Många attribut skall uppfyllas men dessa är enligt oss tre av de viktigaste attributen hos våra konsulter:

  Social kompetens

Ett av de viktigaste attributen hos en konsult är en god social kompetens. Förmågan att kunna forma sig själv efter varje enskilt uppdrag och företagskultur är idag av väldigt stor vikt.

 

  Spetskompetens inom sitt område

Att våra konsulter skall vara kunniga inom sitt område oavsett om det gäller en redovisningsekonom eller business controller. Vi har som främsta syfte att addera mervärde till våra kunder istället för att upprätthålla en position och göra som man alltid har gjort.

 

  Självständighet

Genom goda erfarenheter och karriärmål letar vi efter konsulter som har en god självständighetsförmåga och lätt att sätta sig in i våra uppdragsgivares rutiner och processer. Att våga ta egna beslut och söka egna vägar adderar ett mervärde hos våra uppdragsgivare.

Våra konsulter sticker ut i mängden

Med dessa ledord har vi byggt upp ett gediget team av konsulter i olika befattningsroller. Dessa sträcker sig från juniora redovisningsekonomer till business controllers och chefspositioner som CFO, head of business control och redovisningschefer.

 

Våra konsulter sticker ut i mängden genom goda erfarenheter och att de gjort ett aktivt val att arbeta som konsulter. De triggas av föränderliga miljöer och utmaningar som skall övervinnas. I och med vår långsiktiga plan för våra anställda kan vi därför också vara unika i varje enskild kandidatpresentation.

Bolagssupporten Stockholm AB ©    08-768 67 00    info@bolagssupporten.se

Webblayout av DesignAd Stockholm AB